Direct contact? Bel: 06 - 835 33 906

Home > Methodes & modellen > Wat is EFT?

Wat is EFT?

EFT (Emotional Freedom Technique), is een korte, eenvoudige techniek, ontwikkeld door Gary Craig, om ongewenste negatieve emoties los te kunnen laten. Het zorgt ervoor dat te hoge prikkelactiviteit in bepaalde hersengebieden wordt vermindert. Daarmee verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen.

Voor wie is EFT?

EFT wordt toegepast door professionele hulpverleners maar is ook heel goed zelf aan te leren. Het is bruikbaar bij zowel lichamelijke als emotionele klachten. Denk aan negatieve emoties die maar niet overgaan, angsten, verslavingen, hunkering naar etendrinken, Craving), remmingen en fysieke klachten.
EFT is een effectieve snelle methode met blijvende resultaten.

Uitgangspunt:

De oorzaak van alle terugkerende negatieve emoties is een verstoring in het energiesysteem van het lichaam. Dat is veelal begonnen met hevige emoties, met schrik, angst en trauma. Fysiek en emotioneel. Doordat het energiesysteem niet meer stroomt kan de negatieve emotie niet worden losgelaten. Dit kan voelbaar zijn in allerlei lichamelijke klachten bijvoorbeeld een harde buik, een ’knoop’ in de maag of een druk op de borst.

De techniek

De EFT-techniek gaat als volgt. Je klopt op ontspanningspunten (de uiteinden van energie meridianen) om het energie systeem van het lichaam in balans te brengen.
Door op deze specifieke punten op het lichaam te ‘tappen’, terwijl je focust op de negatieve emotie, begint de energie vrij te stromen en de vervelende en ongewenste gevoelens en sensaties worden verdreven. Het zorgt letterlijk voor ontspanning. Herinneringen welke altijd met negatieve emoties vergezeld gingen worden zo van hun ongewenste lading ontdaan. 
Als de energie vervolgens vrij door je lichaam stroomt ben je weer tot alles in staat. Je voelt je lichamelijk en geestelijk bevrijd.
Zo kan je stap voor stap de ongewenste lading in je emotionele rugzak neutraliseren.